Vem är jag, Mats Jonsson?
Fotograf i Linköping. Född och uppväxt utanför staden men har tillbringat mina hittills 45 år i trakterna runt Linköping. Har 2 grabbar i dryga tjugoårsåldern.

Vad gör jag till vardags?
Jobbar på San Sac AB som marknadskommunikatör. Fotograferar produkter, både i studio och i dess rätta miljöer. Har byggt hemsidan sansac.se. F-skattesedel skaffade jag 2013 och har min firma vid sidan av min tjänst på San Sac.

Vad gör jag när jag inte jobbar eller sover?
Fotograferar – vilket jag gjort sedan jag var tonåring. Reser – med min underbara fru Ylva (se resebloggen). Lyssnar på musik – många konserter blir det på ett år. Ser på fotboll – hoppas och hoppas varje år Y.N.W.A

Vem är intresserad av mina bilder?
Kunder till Matton AB, en av Sveriges största bildbyråer.
Brudpar, då jag även är bröllopsfotograf i Linköping. Här jobbar jag ihop med min fru, vilket gör att vi kan ”skjuta” från flera vinklar under vigsel och mingel. Ett mycket lyckat koncept som är uppskattat av våra kunder. Man vill ju inte missat något på den stora dagen. Se bröllopsfotograf i menyn.
Hjälper även företag med porträttfoto samt eventfotografering.
Bloggare, har levererat bilder för speciella ämnen till diverse bloggar.
Inredare, har tagit fram tavlor i canvas för den som vill ha exklusiva bilder på sina väggar.
Du?

Vad är roligast att fotografera?
Konserter – bröllop – natur – evenemang – reseskildringar – sport – städer – porträtt. Ja, det mesta faktiskt.

Behöver du en fotograf?
Tycker du att det är svårt att få till riktigt bra bilder? Bilder som håller både i känsla och kvalitet? Jag hjälper gärna till. Jag är väldigt noga att kunden ska vara nöjd med det som beställt och levererar endast bilder i hög kvalitet. Är du intresserad av någon av bilderna på min webbsida eller vill du ha hjälp med ett uppdrag? Tveka inte att höra av dig.
Jag följer rekommenderade priser satta av SFF, Svenska Fotografers Förbund.

Vad finns i min kameraväska?
Min kameraväska innehåller 1 Canon 5D Mark III och en Marj IV och 1 Canon 7D och på dessa monterar jag objektiven Canon EF 24-70mm 1:2,8 L II USM, Canon EF 16-35mm 1:2,8 L II USM, macro 100mm 1:2,8 L IS USM och Canon EF 70-300mm 1:4-5,6 L IS USM eller min senast inköpta Canon EF100-400mm 1:4-5,6 L IS USM. Utöver grundkitet har jag även en kompaktkamera Canon G17, blixtrar, 3 st stativ, reflektorer, skavsårsplåster(?!?) m m, för att kunna vara redo i de flesta miljöer och situationer. Jag har alltid senaste versionen av Photoshop vilken jag arbetar med i min Mac.

mats.jonsson.foto@gmail.com

Porträttfoto Mats Jonsson Foto
Mats

One Response

  1. Tack så mycket Bengt. Det gör jag gärna. Det vore väldigt roligt. Hör av dig om det blir aktuellt.