Porträttfoto Mats Jonsson Foto

Vem är jag?

Född 1971 och har bott i Linköpings kommun sedan dess. Jag började fotografera redan i tonåren. Då när man laddade kameran med 24-bildersrulle och en lång väntan på framkallning av papperskopiorna. Efterhand blev jag mer kräsen, skippade papperskopiorna och alla bilder ramades in och beskådades på vägg via diabildsprojektor. Fortfarande står många pärmar med diabilder i förrådet som ännu inte blivit skannade och digitaliserade. 
En regnig dag så…

Efter några års upphåll från fotograferandet skaffade jag min första digitala systemkamera från drygt 15 år sedan och en ny värld öppnade sig. Under mina år på San Sac som marknadsansvarig så fotograferade jag våra produkter både i studio och ute i fält, samt tog alla porträttfoton. Idag jobbar jag heltid som fotograf.  F-skattesedel skaffade jag 2012.

Vilka är intresserad av mina bilder?

Företag – som vill ha hjälp med porträttfoto, profilfoto eller eventfotografering.
Brudpar – då jag även är bröllopsfotograf i Linköping. Här jobbar jag ihop med min fru, vilket gör att vi kan “skjuta” från flera vinklar under vigsel och mingel. Ett mycket lyckat koncept som är uppskattat av våra kunder. Man vill ju inte missat något på den stora dagen. Se bröllopsfotograf i menyn.
Gullers Trading – som tillverkar och säljer väggkalendrar. Jag har levererat bilder för deras kalender Four Seasons i flera år nu.
Bloggare – jag har levererat bilder för speciella ämnen till diverse bloggar.
Inredare – Jag har ett samarbete med Hollies Form där de producerar posters i högkvalitativt papper, bilder som jag har tagit.  Jag har även tagit fram tavlor i canvas för den som vill ha exklusiva bilder på sina väggar.
Familjer – som vill ha nya snygga bilder på sina barn, barnbarn eller hela familjen

Mats Jonsson Foto på Utställningar?

Japp, jag har ihop med min fru Ylva (se hennes makalösa nätskulpturer på yamenvisst.se) ställt ut mina inramade bilder på några utställningar. Se nedan.

Behöver du en fotograf?

Tycker du att det är svårt att få till riktigt bra bilder? Bilder som håller både i känsla och kvalitet? Jag hjälper gärna till. Jag är väldigt noga med att kunden ska vara nöjd med det som beställt och levererar endast bilder i hög kvalitet. Är du intresserad av någon av bilderna på min webbsida eller vill du ha hjälp med ett uppdrag? Tveka inte att höra av dig.

Jag följer rekommenderade priser satta av SFF, Svenska Fotografers Förbund.

Vad finns i min kameraväska?

Min kameraväska innehåller 1 Canon 5D Mark III och en Mark IV och 1 Canon 7D och på dessa monterar jag objektiven Canon EF 24-70mm 1:2,8 L II USM, Canon EF 16-35mm 1:2,8 L II USM, macro 100mm 1:2,8 L IS USM och Canon EF 70-300mm 1:4-5,6 L IS USM eller min senast inköpta Canon EF100-400mm 1:4-5,6 L IS USM. Utöver grundkitet har jag även en kompaktkamera Canon G17, blixtrar, 3 st stativ, reflektorer, skavsårsplåster(?!?) m m, för att kunna vara redo i de flesta miljöer och situationer. Jag har alltid senaste versionen av Photoshop vilken jag arbetar med i min Mac.

Företagsuppgifter:

Mats Jonsson Foto
Kanbergsgatan 8
582 28 Linköping

070-3420970
mats.jonsson.foto@gmail.com
Jag har F-skattsedel


Följ! 


Mats Jonsson på YoutubeMats Jonsson LinkedInMats Jonsson Foto instagram

Utställningar:

Mats Jonsson Vernissage Kanberget

Samlingsutställning Galleri Magnifik Linköping

Utställning i Rådhuset - Söderköpings konstförening

[/hcolumns]

One Response

  1. Tack så mycket Bengt. Det gör jag gärna. Det vore väldigt roligt. Hör av dig om det blir aktuellt.